Cycle of Art

Het Noord Nederlands Fluit Collectief (NNFC) voerde in 2017 het succesvolle project De Kracht van Muziek uit. In deze productie kwamen fluit- en koormuziek op bijzondere wijze samen met moderne dans. In Cycle of Art ging het NNFC een nieuwe samenwerking aan. Deze keer met de kunstvormen poëzie en schilderkunst.

Cycle of Art zocht samen met jongeren de verbinding tussen schilderkunst, poëzie en muziek. Leerlingen van het Dockinga College in Dokkum, Montessori Highschool  en CSG Comenius in Leeuwarden lieten zich inspireren door muziek van onder anderen  James Michael Sellers, Alexandra Molnar-Suhajda  en ook Matthias Schmitt.  Hierbij hebben zij gedichten en schilderingen gemaakt die onderdeel waren van deze bijzondere voorstelling.

Speciaal voor het ensemble van het NNFC hebben twee jonge componisten muziekstukken gecomponeerd. Chantal Brunt schreef “Voorbij de Tijd”  en verwerkte hierin een gedicht van Lucebert. Martijn Oostra inspireerde zijn muziekstuk, geschreven voor percussie en fluitensemble, op een schilderij gemaakt door zijn vader. Hiermee is de Cycle of Art weer rond.

De voorstellingen in zowel Dokkum als Leeuwarden waren een groot succes. De foto's van de voorstellingen zijn hieronder te bekijken.

  


 

© 2020. Stichting NNFC. Alle rechten voorbehouden.